news-details
Društvo

Novski vatrogasci osuđuju privođenje kolega iz Budve

Iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi danas popodne objavili su da najoštrije osuđuju  privođenje sedam kolega iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva od strane posebne jedinice Uprave policije.

Iz Službe ukazuju da su na ovaj način vatrogasci koji rizikuju svoje živote za spas drugih “poniženi i onemogućeni da obavljaju svoju dužnost”.

-Blokiranjem budvanske Službe zaštite i spašavanja direktno je ugrožena bezbjednost građana Budve, ali i dovoden u pitanje sistem reagovanja u hitnim situacijama u cijeloj Boki Kotorskoj.

Više puta smo imali priliku da se, u situacijama kada su bili ugroženi ljudski životi, uvjerimo u hrabrost, spemnost i časnost kolega iz Budve. Zato im danas pružamo punu podršku i ukazujemo na nerazumnost i opasnost ovakvog postupanja od strane državnih organa-navode iz Služba zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi.

Novski vatrogasci su naglasili da će i Služba zaštite i dobrovoljna vatrogasna društva sa teritorije ovog grada biti na raspolaganju da intervenišu i pomognu kolegama iz Budve “!u slučaju da zbog današnjih skandaloznih dešavanja bude ugrožena bezbjednost makar i jednog jedinog građanina Budve”.

*Fotografija: Skrinšot