news-details
Sport

Sanjini klinci ponovo na tartan stazi Topolice

Izvor: Pobjeda

Poslije tačno 55 dana mladi takmičari Atletskog kluba ,,Sanja” iz Bara ponovo su u trenažnom procesu. Sjajni atletičari, koji su 13. marta odradili posljednji trening na ,,Topolici”, zbog pandemije korona virusa bili su prinuđeni da rade određene vježbe kod kuće.

Ali nakon što je Nacionalno koordinaciono tijelo dozvolilo klubovima da uz određene mjere počnu sa treninzima, članovi barskog kluba ponovo su izašli na novu tartan podlogu stadiona ,,Topolica”.

-Za sve je ovaj period koji je iza nas bio čudan. Ali prvog dana kada su uvedene mjere i kada je zabranjeno treniranje obustavili smo rad. Sada sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo ponovo na okupu-kazala je trener i osnivač AK ,, Sanja” Sanja Đurnić.

Nekadašnja najbolja jugoslovenska preponašica po kojoj klub i nosi ime ističe da su njeni klinci trenirali po posebnom programu u minulih mjesec i po.

-Djeca su trenirala kod kuće. Organizovali smo specijalni program, tako da su radili vježbe i svakodnevno smo bili u kontaktu kako bi pratili zajedno sve što je odrađeno. Djeca su imala veliku želju, što najbolje svjedoči podatak da imamo primjer da su pojedini vježbali čak i u kućnim uslovima skok uvis. Zaista su nevjerovatni-ponosno ističe Đurnić.

Upravo mladi takmičari ovog barskog kluba već neko vrijeme su prepoznati kao najbolji u mlađim uzrasnim kategorijama, gdje dominiraju ne samo u Crnoj Gori, već i na mnogim međunarodnim turnirima.

Zato su i prepoznati kao “Sanjini” biseri koji će sada čekati novu priliku da opet zasijaju.

-Kao što je poznato sva takmičenja za sada su odložena ili otkazana. Vidjećemo što će biti, ali za sada je najvažnije da ponovo možemo da budemo na stadionu. Imamo i sjajne vremenske uslove, tako da se maksimalno vraćamo obavezama-dodala je Đurnić.