news-details
Ekonomija

Kusovac: Opština Tivat funkcioniše uspješno, finansije stabilne


-Finansijski sistem Opštine Tivat je uravnotežen, ostvarenje budžeta u realnim, očekivanim okvirima što znači da Tivat u potpunosti nastavlja uspješno,  planirano i promišljeno da se suočava sa svim posljedicama svjetske pandemije koronavirusa- saopštio je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

 -Najteži period – borba sa koronavirusom-je uspješno završen i ušli smo u etapu suočavanja sa ekonomskim posljedicama pandemije, fazu u kojoj su sada svi ekonomski sistemi u svijetu. Mjere podrške privredi i građanima koje je predložila Opština Tivat predstavljaju samo prvi set mjera, koje će u predstojećem periodu biti promišljeno primjenjivane, unapređivane i implementirane, u saradnji sa privrednicima, preduzetnicima i svim predstavnicima privrede Tivta-ocijenio je Kusovac.

On je naveo da su u toku trajanja mjera za sprečavanje i suzbijanje novog korona virusa, kapitalni troškovi  “svedeni na troškove za realizaciju glavnih i započetih projekata od izuzetne važnosti”-završavanje izgradnje kružnih tokova, prev faze šetališa Belani, izgradnja sportskih terena Donja Lastva, te sanacija lokalnih puteva čiji izvor finansiranja su sopstveni prihodi.

-Opština Tivat posluje potpuno stabilno. Imajućí u vidu sve okolnosti, finansijski sistem je uravnotežen, a ostvarenje budžeta u realnim, očekivanim okvirima  Na dan 11. maja stanje novčanih sredstava na žiro računu Opštine Tivat iznosilo je 890.095 eura. Na isti dan prethodne godine stanje novčanih sredstava na žiro računu Opštine Tivat bilo je 1.189.579 eura. Razlika u odnosu na prethodnu godinu od 299.484 eura je posljedica krize prouzrokovane virusom COVID-19, i predstavlja umanjenje od oko 25 odsto-naveo je Kusovac.