news-details
Ekonomija

Aerodrom Tivat prihvatio prvi avion nakon dvomjesečne pauze

Na aerodrom Tivat danas popodne sletio je klipni avion kojim je u Crnu Goru doletio bračni par iz Letonije. Slijetanjem ove “Cesne”, tivatski aerodrom je prekinuo dvomjesečnu pauzu u komercijalnom prihvatu aviona iz inostranstva , s tim da je formalno prvo slijetanje bilo juče, ali za potrebe SMATSA, odnosno kalibraže aerodromskih uređaja. 

Izvršni direktor preduzeća “Aerodromi Crne Gore” Danilo Orlandić ranije danas izjavio je za medije da je “ozbiljno interesovanje” svih avio kompanija sa kojima su Aerodromi Crne Gore sarađivali u prethodnom periodu da obnove svoj vazdušni saobraćaj.

-Imajući u vidi da će i EU i zemlje okruženja u prvim danima juna otvoriti svoje granice, vjerujem da će i Crne Gora pratiti njihov smjer. Interesovanje je ogromno s obzirom na to da je Crna Gora prepoznata kao država koja se na ozbilja način nosila sa pandemijom novog korona virusa i da ćemo uskoro biti država bez ijednog zaraženog-naveo je Orlandić.

On je dodao i da su putnici letova generalne avijacije dužni da sa sobom imaju negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati, te da se moraju držati preporuka Instituta za javno zdravlje-fizičke distance, nošenje maski i rukavica. a kada dođu u Crnu Goru, “ stavljaju se pod nadzor zdravstveno sanitarnog inspektora” .