news-details
Ekonomija

Sve spremno za dolazak prvih putnika

Izvor: RTCG

-Sve je spremno. Sjutra je prvi komercijalni let iz Budimpešte, nešto kasnije iz Memingema. Nakon toga, 12. juna nacionalni aviopevoznik Montenegroerlajnz imaće prve letove ka Ljubljani, a 14. juna ka Frankfurtu, a onda dalje imamo najave za Cirih, Pariz, Kopenhagen, Hanover, Dizeldorf, Frankfurt-istakla je portparolka Aerodroma Crne Gore Marina Miketić-Nikolić u Jutarnjem programu TVCG.

Nadaju se, kaže, da postoji veliko interesovanje naših građana i da će nam brzo doći putnici širom Evrope. Govoreći o procedurama na aerodromima prilikom dolaska putnika, Miketić-Nikolić kaže da je najščešće pitanje ima li testiranja.


-Testiranja nema na crnogorskim aerodromima. Putnicima se proporučuje da prate svoje zdravstveno stanje, nijesu potrebni nikakvi posebni zdravstveni pregled. Ali naravno da ljudi treba da vode računa o opštem zdravstvenom stanju - temperatura, mučnina... Biće neophodno da se nose maske-istakla je ona.

Ukoliko se desi da neko od putnika ima tegobe, poput temperature i mučnine, reagovaće zdravstveno-sanitarni inspektori.

Apelovali su na građane koji putuju iz Crne Gore da na aerodrome dođu malo ranije, te da obavezno ponesu dovoljan broj maski. Biće postavljeni punktovima sa dezinfekcionim sredstvima.

-Novina je da smo omogućili web čekiranje, i to preporučujemo putnicima, jer se štedi na vremenu-istakla je sagovornica TVCG.

*Fotografija: Skrinšot TVCG

Video: TVCG