news-details
Ekonomija

Za preduzetnike i poljoprivrednike pripremili subvencije od 335.000 eura

Sekretarka Sekretarijata za privredu Opštine Bar Sanja Mitrović govorila je za Radio Bar i Bar Info o podsticajnim mjerama za podršku preduzetništvu, ženskom preduzetništvu i poljoprivredi, kojima Opština Bar preduzetnicima i poljoprivrednicima pruža kroz subvencije u ukupnom iznosu od 335.000 eura.

-Opština Bar je na samom početku svog mandata zacrtala da će jedan od prioriteta biti aktivna saradnja sa privrednicima našeg grada pružajući kontinuiranu pomoć u smislu direktnih plasiranja bespovratnih sredstava, kako onim biznisima koji namjeravaju da unaprijede svoje poslovanje, tako i svima onima koji su razmišljali o započinjanju sopstvenog biznisa, ali im je problem početni kapital.

Opština Bar je odgovorno pristupila realizaciji ove aktivnosti, sa ciljem da podrži inovativne i razvojne ideje, i da u direktnoj komunikaciji sa građanima i privrednicima ukaže da u lokalnoj upravi imaju partnera spremnog da sa njima podijeli rizike opstanka na tržištu. Ove godine su budžetom planirana sredstva za podršku preduzetništvu i poljoprivredi u ukupnom iznosu od 335.000 eura-kazala je Mitrović,

*Fotografija: Opština Bar.